Historie

Drie generaties van der Meijden

Het is allemaal begonnen toen Kees van der Meijden al vóór de tweede wereldoorlog (1940-1945) startte met één vrachtwagen. Ondanks dat hij zijn vrachtwagen in de oorlog moest afstaan aan de Duitsers heeft Kees na de oorlog opnieuw een vrachtwagen aangeschaft en zijn transportactiviteiten weer opgepakt. Hij vervoerde melkbussen die hij ophaalde bij de boeren en bracht deze naar de melkfabriek in Nieuwendijk. Verder vervoerde hij suikerbieten, graan en stro en ook runde hij daarbij nog een boerderij.

In 1960 nam Drikus van der Meijden op 37 jarige leeftijd de Steyer over van zijn vader en begon op Hoekje 16 zoals dat heette “voor zich zelf”. Enkele jaren later werd de Scania Vabis (zie foto) aangeschaft. Het was in die tijd dag en nacht “bikkelen” om de kost te Scan 37verdienen. Heel druk vooral ’s zomers in het graanseizoen en in het najaar met het suikerbietenseizoen. In de loop van de jaren werd het wagenpark fors uitgebreid met diverse trekkende eenheden. Er kwam daardoor ook meer diversiteit in te vervoeren goederen zoals draineerbuizen, betonprodukten, groente- en conserventransport etc. Ook bij nacht en ontij in de wintermaanden werd er pekel- en zand gestrooid op de snelwegen voor rijkswaterstaat.

Begin jaren ’80 werd het bedrijf overgenomen door Henri en Anton van der Meijden. De broers gingen zich steeds meer richten op internationale ritten, denk hierbij vooral aan Duitsland, Engeland en de Benelux. Ook werd in deze periode de samenwerking met International Road Ferry (IRF) gestart. Vanaf dat moment wordt er dus ook met de IRF-trailers gereden. Naast de eigen vrachtwagens die dagelijks op de weg zitten heeft Van der Meijden Transport B.V. ook nog diverse charters welke onder regie van planning ritten uitrijden.

Sinds 2015 is Henri is niet meer actief werkzaam binnen het bedrijf. Henri is nog steeds samen met Anton mede-directeur en grootaandeelhouder, maar Anton is nu verantwoorlijk voor de dagelijkse werkzaamheden.

weerzien-anton-vd-meijden-a

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.